Chateau Beausaint

Het kasteel

Chateau Beausaint is een unieke boutique B&B op een boogscheut van La Roche. We vertellen u graag wat ons kasteel vlakbij de parel van de Ardennen zo uniek maakt.

Een belangrijke plek in de geschiedenis van La Roche

Het kasteel speelt een sleutelrol in de geschiedenis van La Roche. De eerste steen werd namelijk gelegd in 1870, toen Emile de Halleux en Louise Ryelandt het als tweede verblijf bouwden. De adellijke familie bewoonde het kasteel tot het begin van de 21ste eeuw.

Toch is het majestueuze gebouw niet altijd als buitenverblijf of B&B gebruikt. Zo deed het tijdens WO II dienst als hoofdkwartier van het Duitse leger in La Roche en nam ook het Amerikaanse leger er even zijn intrek bij de slag om de Ardennen. Zelfs de tijdelijke school van Beausaint heeft dit adembenemende gebouw nog gebruikt.

Een revival door Oost-Vlaamse ondernemers

Enkele jaren geleden kwam het kasteel in handen van twee Oost-Vlaamse ondernemers. Als producent van stortklaar beton en leverancier van bouwmaterialen en tegels waren ze ideaal geplaatst om het kasteel nieuw leven in te blazen.

Ze gingen samen aan de slag met interieurdesigner Geo Flamant, die het plaatje compleet maakte. Aardetinten en grondtonen zetten de eenheid van landhuis en landschap in de verf. Een gewei werd een luster, bloemstukken werden uit kreupelhout geknipt.

 

Een authentieke sfeer met alledaags comfort

Het kasteel werd omgevormd tot een boutique B&B met 10 kamers en een koetshuis. Het zijn stuk voor stuk vorstelijke vertrekken, met een kingsize bed en breedbeeldtelevisie, airco en wifi – natuurlijk wifi. Eén familiekamer beschikt over 3 extra bedden voor jongeren, daarnaast hebben we nog 2 kamers met een mezzanine waar één extra persoon kan slapen.

Authenticiteit troef in het kasteel. In de eetkamer waant u zich in een 19e-eeuws herenhuis met haardvuur, kroonluchter en hoge plafonds. De zitkamer nodigt uit tot heerlijk relaxen bij een goed boek of een  gezelschapsspel. Lekker niksen is natuurlijk ook toegelaten.

Tijdens de renovatie werd ook rekening gehouden met alle denkbare comfort: van domotica tot automatische verlichting én laadpalen voor elektrische wagens. En de keuken van chef Alain is niet alleen een streling voor de smaakpapillen, ook voor het oog.